Van Ardooie via een uitgebreid hoogspanningsstation van Izegem naar Avelgem

In de regio Ardooie, Pittem, Meulebeke, Ingelmunster, Izegem en Roeselare zijn er verschillende mogelijke trajecten.

  1. In het Basisalternatief wordt de bestaande 150kV lijn richting Pittem en daarna naar Izegem eerst ondergronds gebracht. Op dezelfde plaats wordt bovengronds de nieuwe 380 kV lijn gerealiseerd.
  2. In een tweede mogelijke traject wordt gebundeld met de E403 tot aan het kanaal Roeselare-Leie, waarna een nieuwe lijn gerealiseerd wordt langs het kanaal. Daarna wordt naar Izegem gegaan met een nieuwe bovengrondse 380 kV lijn op de plaats waar momenteel de 150 kV staat. Deze 150 kV wordt ondergronds gebracht.
  3. In een derde mogelijk tracé wordt gebundeld met de E403 tot aan de bestaande 150 kV-lijn. Daarna wordt gebruik gemaakt van de 150 kV lijn tussen Roeselare en Izegem. Deze wordt eerst ondergronds gebracht en daarna komt op dezelfde plaats bovengronds de nieuwe 380 kV lijn.
  4. Een laatste variant bundelt met de E403 tot in het zuiden van Izegem en realiseert daarna een nieuwe 380 kV-lijn tussen Roeselare en Izegem.

Je ziet ze op de kaart hieronder: 

Wat vaststaat is dat er binnen het Ventilusproject een nieuw hoogspanningsstation zal gebouwd worden in Lendelede. Dit station zal aansluiten op de bestaande hoogspanningssite Izegem. Hieronder een foto van waar dit station mogelijks komt:  

Vanaf Lendelede wordt de bestaande bovengrondse hoogspanningsverbinding hergebruikt. Zo gaan we verder via Harelbeke, Deerlijk en Zwevegem om te eindigen in Avelgem.

 

Klik hier voor meer informatie over deze bouwsteen of lees alle details in de startnota.